De leukste werkgroep voor de jeugd van Breda!

Werkgroep Jeugd Boeimeer Breda | Wat we doen

Voor het hele gezin

De activiteiten zijn altijd op de Petrus & Paulusschool, Roland Holststraat 16, tenzij anders vermeld. Zie voor de exacte data, tijden en prijzen de agenda.

Kerstboomverbranding

Elk jaar met Drie Koningen op 6 januari is er aan het eind van de middag een traditionele kerstbomenverbranding op het veld tegenover de winkelstrook van de Langendijk. Het is niet alleen een handige manier om van je kerstboom af te komen, het is vooral ook een gezellige gelegenheid om het nieuwe jaar in te luiden met wijkgenoten, onder het genot van een warme chocolademelk of een glaasje Glühwein.
 
De kinderen mogen voorafgaand aan de verbranding meelopen in een lampionnenoptocht. De lampionnen worden ter plekke gratis verstrekt. Elke ingeleverde kerstboom is goed voor een lootje, waarmee je kans maakt op een mooie prijs (beschikbaar gesteld door de gemeente Breda).

De toegang is gratis.

Carnavals gezinsmiddag

De zaterdagmiddag in het carnavalsweekend is het altijd raak. De hal van Petrus & Paulusschool barst bijna uit zijn voegen door het carnavalsfeest van de WJB. Speciale carnavals-dj’s draaien gezellige muziek, het podium is voor prachtig uitgedoste kinderen en volwassenen.
Maar het is en het blijft toch vooral lekker gezellig een pilsje drinken met je wijkgenoten, terwijl je kinderen zich vermaken met vriendjes en vriendinnetjes van school. Net als alle andere activiteiten is deze carnavalsgezinsmiddag uitdrukkelijk voor alle gezinnen van de wijk. Dus ook al zitten je kinderen op een andere school, schroom vooral niet om een keer sfeer te komen proeven.

De entree en de consumpties zijn vriendelijk geprijsd.

Intocht Sinterklaas

De zondag van het weekend na de intocht in Nederland brengt Sinterklaas altijd een bezoek aan Boeimeer. Eerst is er de optocht door de wijk. Sinterklaas en zijn paard worden vergezeld door een extra paard en wagen, waarin om de beurt wat kinderen mogen zitten. Er lopen altijd al veel mensen mee vanaf het vertrekpunt bij de Petrus & Paulusschool. Gaandeweg wordt de stoet altijd langer en langer omdat er onderweg ook nog veel mensen aansluiten. Meestal loopt er ook een gezellige muziekkapel mee.
Na de optocht volgt er een familiefeest in de Petrus & Paulusschool. Verschillende kinderen mogen bij Sinterklaas op het podium komen. Meestal is er ook een goochelaar en is er een echte sinterklaasdiscoshow. Alle kinderen krijgen na afloop een cadeautje mee, dat ze thuis uit mogen pakken.
Om de kosten voor deze en andere activiteiten te kunnen dragen is er op dezelfde zondag ’s morgens vroeg altijd een collecte in heel Boeimeer. Zwarte Pieten komen langs de deuren om een praatje te maken met de jongste kinderen en natuurlijk ook om pepernoten uit te delen.

De entree en de consumpties zijn vriendelijk geprijsd.

 

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Tijdens het schooljaar is er bijna elke maand een disco. De disco is altijd op een vrijdagavond in de hal van de Petrus & Paulusschool.

De zevende verjaardag of de overgang naar groep 4 is voor veel kinderen een belangrijke mijlpaal, omdat ze vanaf dat moment van hun ouders naar de disco mogen.

Voor de kinderen betekent het een avondje kletsen, dansen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes, terwijl de dj’s de nieuwste hits uit de kids top 20 draaien. Op sommige discoavonden is er een extra activiteit zoals een workshop streetdance of een talentenjacht.

De disco is bij kinderen vermaard om de snoepverkoop; wij raden ouders aan een beperkt budget me te geven aan de discogangers. De kinderen dienen altijd in de school opgehaald te worden.

De entree en de consumpties zijn vriendelijk geprijsd.

 

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Paasactiviteit

Elk jaar in de paastijd, meestal op stille zaterdag (tussen goede vrijdag en eerste paasdag), organiseert de WJB een gezellige activiteit voor kinderen van vier tot en met ongeveer acht jaar.
Meestal start het programma met het knutselen van een paasmandje. Als de mandjes klaar zijn, geeft de paashaas het startschot voor de grote WJB-eierzoekwedstrijd. Elk kind mag zijn mandje vol maken. Voor de vinder van het gouden ei is er een leuke prijs.
Soms is er na afloop van het eieren zoeken nog een extra activiteit zoals een sportieve zeskamp.

Poppenkast

In de herfstperiode is er elk jaar een poppenkastvoorstelling. We proberen elke keer een verrassende voorstelling te vinden. De ene keer vooral grappig, een volgende keer juist spannend. Meestal met een licht educatief tintje en in elk geval onderhoudend voor de kleintjes.
Bij sommige voorstellingen zijn driejarigen ook al welkom en dat kan een prettige eerste kennismaking met het gebouw van de basisschool zijn.

Kerstactiviteit

In de kersttijd is er ook altijd een activiteit voor de doelgroep vanaf vier jaar. Het ene jaar is het een kerststukje maken, het andere jaar kunnen ze zelf kerstkaarten en -ballen maken. Eens in de zoveel jaar nodigt de WJB Jeugdcircus Woenzini uit en kunnen de deelnemers in één dagdeel verschillende circusacts leren.